Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren

Er zijn verschillende manieren om vandaag nog te kunnen starten met linkbuilding. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van de methodes om backlinks te verkrijgen. TIP: ga niet in korte tijd veel backlinks verzamelen, Google merkt dit op waardoor de kans groot is dat jij juist daalt met jouw posities.

De vijf simpele manieren:

  • Blijf actief op social media
  • LinkedIn
  • Gastbloggen
  • Deel kennis op forums

Blijf actief op social media

De meest simpele manier om de links te realiseren is door het starten van bedrijfspagina’s. Dit mag je absoluut niet vergeten in jouw strategie. Bereik potentiële klanten door gebruik te maken van Instagram, Facebook, Twitter en Youtube. Jouw social media activiteiten worden meegenomen in het proces van Google om jouw te indexeren en te positioneren.

LinkedIn

Maak een bedrijfspagina om LinkedIn om vanuit daar simpel de link te leggen naar jouw website. Plaats relevante content om jouw backlinks in te verwerken. Grote kans dat jouw connecties jouw content delen in hun netwerk. Hoe meer jouw content wordt gedeeld, hoe meer waarde het krijgt van Google. Daarom past LinkedIn perfect in jouw linkbuilding strategie.

Gastbloggen

Vaak krijg jij de mogelijkheid van populaire websites om een gastblog te plaatsen. JE schrijft dan gratis een blog over een bepaald onderwerp. Deze wordt vervolgens op de website geplaatst met een linkje naar jouw website. Op deze manier bereik je een groot publiek en het is gunstig voor jouw Linkprofiel. Dit maakt jouw linkbuilding waardevol.

Deel kennis op forums

Forums zijn platformen waar veel mensen zich verzamelen door vragen over een bepaald onderwerp. Hier kan je natuurlijk mooi gebruik van maken door jouw kennis te delen. Je plaatst een reactie met een linkje naar jouw website. Houdt hierbij wel rekening dat je niet alleen de link plaatst maar ook een duidelijke korte reactie. Plaats je enkel alleen de link dan kan dit al snel als spam worden beschouwd.

Ook gaan scoren in Google met linkbuilding? Vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou op!

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jouw website laten bouwen

Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren

Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren

Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding

Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding

Scoren in Google met SEO

Scoren in Google met SEO