Aantrekkelijke communicatie

Huisstijl ontwerp.

Bij het starten van een bedrijf en het ondernemen is het belangrijk dat er een goede huisstijl staat. Dit is de basis van jouw bedrijf. In de huisstijl bepaal je al verschillende aspecten, het gaat hierbij om bijvoorbeeld de kleuren, het lettertype en de beeldstijl.
Als al deze onderwerpen op elke plaats waar de klant jouw kan ontmoeten naar buiten komen creëer jij een imago. Jouw potentiële klanten en voorbijgangers gaan jouw bedrijf herkennen.

Wat is jouw huisstijl?

Heb jij een idee maar kom jij er niet uit welke kleuren, typografie en beeldstijl bij jouw passen? Neem dan contact met ons op!

Briefpapier

Briefpapier is een belangrijk onderdeel van jouw huisstijl. Het wordt gebruikt voor offertes en facturen te versturen naar jouw potentiële klanten en bestaande relaties. Daarnaast wordt het verstuurd om mededelingen te doen of informatie te verstrekken. Jouw briefpapier wordt gedrukt met jouw logo en contactgegevens zodat jullie ook gemakkelijk bereikbaar zijn.

Enveloppen

Jouw briefpapier compleet versturen met een envelop in jouw huisstijl maakt het hele plaatje compleet. Zonder de envelop te openen weet de klant al dat de brief, offerte of factuur van jou afkomstig is. Een envelop in de huisstijl is een element wat vaak vergeten wordt, maar niet geheel onbelangrijk is, het is immers het eerste wat een klant ziet wanneer hij post ontvangt van jouw organisatie.

Visitekaartjes

Een visitekaartje is een perfecte manier om uw gegevens bij een (potentiële) klant achter te laten. Zorg dat je visitekaartje opvalt en onderscheid jezelf van de rest. Zo weet de (potentiële) klant je beter te onthouden, daardoor liggen de kansen voor een eventuele opdracht vanzelfsprekend hoger. Wij helpen graag met ontwerpen van unieke maar duidelijke visitekaartjes.

Verpakkingsmaterialen

De verpakkingsmaterialen van jouw product kunnen een belangrijke rol spelen in het onderscheiden van jouw merk t.o.v. de concurrentie. Daarnaast geeft een mooie verpakking meerwaarde aan jouw product.
Samen met jouw bespreken we de wensen en mogelijkheden om jouw product mooi te verpakking in een unieke verpakking.

Kleurenpalet

Kleuren, een belangrijk element van jouw huisstijl. Eén kleur zegt immers meer dan duizend woorden.. Soms weet je als bedrijf direct welke kleuren er bij jou passen, maar soms is het zoeken naar de juiste kleur en uitstraling. Wij helpen je graag in de zoektocht naar het juiste kleurenpalet. Ons advies begin niet met te veel kleuren, start met twee basiskleuren en zoek daarbij een aantal lichte of donkere tinten om je huisstijl compleet te maken.

Tegenwoordig zijn er een legio aan gratis tools beschikbaar die je helpen in de zoektocht naar de juiste kleur, een voorbeeld hiervan is Coolors. Mocht je niet slagen in de zoektocht naar de juiste kleur? Wij helpen je graag in je zoektocht naar de juiste kleur en huisstijl.

 

Typografie

Typografie is meer dan alleen de keuze van een lettertype (font), typografie vormt een belangrijk onderdeel van een huisstijl. Typografie wordt ook gezien als het visueel om gaan met teksten waarbij ook de zetwijze, spatiëring en interlinie, KAPITAAL of onderkast belangrijke keuzes in de stijl en sfeer van jouw typografie.

CommunicatieRS probeert creativiteit en toegankelijkheid uit te stralen door gebruik te maken van het Avenir® font. Voor de meeste uitingen maken wij gebruik van Avenir® Book in combinatie Avenir® Heavy. Heb jij hulp nodig bij het ontwikkelen van jouw typografie die de juiste uitstraling geeft. Of bij de keuze voor het juiste font? Neem gerust contact op met ons, wij helpen je graag verder.

Beeldstijl

Fotografie, animaties en videografie vormen de basis van een visuele identiteit. De keuze voor kleurgebruik, lichtinval of zwart/wit beelden zegt veel over de identiteit van een organisatie. In onze eigen fotostudio kunnen we je helpen om de juiste beelden te schieten voor jouw organisatie.

Voor sommige organisaties is een geanimeerde mascotte een belangrijk element in de huisstijl. De mascotte figureert als extra beeldmerk maar wordt ook vaak toegepast als contactpersoon op de chatfunctie van een website. Zoals je wellicht voorbij heb zien komen hebben wij SJORS als onze eigen mascotte, en kun je ook appen met SJORS

 

Kanalen

Sinds de komst van social media is er een belangrijk element in de huisstijl bijgekomen, namelijk je uitstraling op social media kanalen. Belangrijk is om je huisstijl één-op-één door te voeren op social media alle social media kanalen. Daarnaast is het belangrijk om te werken met de juiste afmetingen en uitstralingen voor je profielfoto en omslagfoto.

Veel organisaties kiezen er ook voor om een vast stramien (template) te gebruiken bij elke bericht op social media. Zo ziet elke post er hetzelfde uit qua gebruik van logo en bijvoorbeeld kleurvlakken en extra koppen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een social media template voor jouw organisatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Wil jij een huisstijl voor jouw (nieuwe) onderneming? Of ben je toe aan een upgrade van je huidige huisstijl? Wij helpen jou graag met het bedenken en uitwerken van je (nieuwe) huisstijl. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden