Snelle communicatie

Social Media.

Social media, hoeveel uur per week besteed jij er wel niet aan? Social media platformen zien nog elk jaar een toename in het aantal gebruikers en de gemiddelde gebruikerstijd. Daarnaast komen er jaarlijks nog nieuwe platformen bij, unieke nieuwe platformen maar ook look-a-likes van al bestaande platformen.

Social media kun je voor je bedrijf op diverse manieren inzetten, voor het delen van nieuws, leadgeneratie, kennis & kunde delen, de naamsbekendheid vergroten en nog veel meer. Maar al deze toepassingen vereisen dezelfde solide basis:

  • Herkenbaarheid
  • Ken je doelgroep
  • Kennis van het platform

Wij hebben alle kennis in huis om social media voor jouw bedrijf te laten werken. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Social media uitbesteden

Steeds meer bedrijven besteden hun social media uit aan derden, social media is immers niet meer even een bericht plaatsen op Facebook of een update delen op LinkedIn, nee er komt meer bij kijken. Communicatiers heeft veel ervaring in het beheren van social mediakanalen voor diverse bedrijven in verschillende branches.

Facebook


Facebook is in het leven geroepen om met je vrienden, familie en kennissen te delen wat je aan het doen bent. Dit geldt ook voor bedrijven, organisaties en de journalistiek. Delen wat er momenteel speelt. Facebook marketing blijft voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de social media marketingstrategie.

Youtube 


Het videoplatform van Google waar vele uren aan video’s te vinden zijn en nog altijd bijkomt, een waardige concurrent voor de klassieke TV dus. Met het gegeven dat men liever naar iets kijkt en/of luistert dan het zelf moet lezen, maakt YouTube een interessant onderdeel voor de online marketingstrategie van vele bedrijven.

LinkedIn 


LinkedIn, bekend als hét zakelijke social media platform. LinkedIn is vergelijkbaar met netwerken, maar dan online. Leer nieuwe contacten kennen die waardevol kunnen zijn voor jouw bedrijf, deel het laatste nieuws of zoek naar oplossingen voor jouw bedrijf. Vooral voor bedrijven die zich in de B2B markt bevinden kan LinkedIn marketing een waardvol marketinginstrument zijn.

Instagram


Het platform wat draait om afbeeldingen, korte video’s en hashtags. Vooral onder jongeren en influencers is dit platform populair. Hoe visueel aantrekkelijker de plaatjes en afbeeldingen, des te meer bereik je haalt met dit platform. Bedrijven met visueel aantrekkelijk producten hebben in Instagram de ideale partner gevonden.

Pinterest 


Met een juiste strategie kan je door borden aan te maken op Pinterest je gratis website bezoekers uitbreiden. Het snelgroeiende platform wordt door steeds meer bedrijven en bezoekers bekeken. Het is belangrijk om de juiste content, teksten en zoekwoorden te gebruiken dan is de kans groot dat jij met jouw bedrijf bovenin komt.

Snapchat 


Snapchat is met zijn 1 miljoen gebruikers en wel 500.000 gebruikers per dag één van de grootste plaformen van Nederland. Snapchat marketing is perfect in te zetten om een jonge doelgroep te bereiken. Dagelijks worden 7 miljard snaps bekeken door gebruikers waarvan 70% jonger is dan 35 jaar.

Organisch bereik


Dit betekent kort gezegd, alle berichten die kosteloos op social media platformen geplaatst worden. Alle berichten op Facebook, de foto’s met hashtags op Instagram, de afbeeldingen op Pinterest vallen allemaal onder dit kopje. Het gebruik van de juiste strategie voor jouw doelgroep is hiervoor wel van belang.

Betaald bereik


Alle berichten die op social media geplaatst worden waarvoor betaald moet worden is adverteren. Het grote voordeel van adverteren op social media is dat er op jouw specifieke doelgroep getarget kan worden, waardoor deze direct wordt bereikt en jouw bericht meer interactie krijgt en meer verkeer en conversie naar jouw kanaal.

Heb jij al de keuze gemaakt welk advertentiekanaal het best bij jou past? Of wil je advies over adverteren? Wij helpen je graag van (strategisch) advies tot realisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.