Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding

Als jij veel websites hebt die naar jouw website linken dan heb scoor je hoog bij Google op het gebied van populariteit maar zijn het ook kwalitatieve backlinks?. Het is van belang dat je rekening houdt met de waarde van links, dit hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk dat de site die de link plaatst een betrouwbare en populaire site is. Je hebt er natuurlijk niks aan als er links van jouw website op een onbekende site staat of nog erger; de site heeft een slechte reputatie. Daarnaast zijn er nog een aantal punten die een link een backlink maken met kwaliteit.

Verband tussen backlink en pagina

Relevantie is het meest belangrijk. Een backlink die verwijst naar een geheel ander onderwerp doet er niet toe. Is er geen logisch verband? Dan daalt de waarde van de link. Zoekmachines als Google zijn tegenwoordig zo slim dat ze deze situaties er direct uitvissen waardoor jij wordt teruggeplaatst in de zoekresultaten.

Het aantal links op een pagina

Waak er altijd voor dat er op de pagina’s die naar jouw website verwijzen niet meer dan twee of drie links staan. Staan er wel meerdere? Dan daalt de waarde van de pagina. Wat wel uitstekend is, is dat er in één tekst meerdere keren naar jouw website wordt verwezen, zonder overdrijven natuurlijk! Wanneer meerdere websites dit doen zal google jouw website hoger plaatsen door de waardering die zij hebben voor jouw pagina.

De website die de backlink plaatst

Het gaat bij linkbuilding niet alleen om de populariteit van de website waar jouw link op wordt geplaatst ook zijn de activiteiten op die website belangrijk en natuurlijk de traffic. Ook dit heeft een toegevoegde waarde op jouw positie in de resultaten.

Linkbuilding

De voordelen van kwalitatieve backlinks

Linkbuilding werkt niet alleen positief voor de plek in de zoekresultaten maar ook zorgt het voor meer traffic naar jouw website waardoor jouw kansen worden vergroot om meer omzet te genereren. Bovendien zorgen backlinks er ook voor dat jouw reputatie in jouw vakgebied wordt vergroot, waardoor er steeds meer waarde aan jouw expertise wordt geknoopt. Daarom is linkbuilding echt onmisbaar voor jou marketingmix.

Ook gaan scoren in Google met linkbuilding? Vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou op!

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren

Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren

Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding

Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding

Scoren in Google met SEO

Scoren in Google met SEO