Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding in het kort houdt in dat er links van andere websites verwijzen naar jouw eigen website. Hoe meer links er van derde websites naar jouw linken hoe meer vertrouwen jij opbouwt in zoekmachines als Google. Hoe meer vertrouwen jij kweekt bij Google hoe meer autoriteit jij gaat krijgen over jouw onderwerp waardoor jij dus hoger scoort in Google.

Het is wel belangrijk dat deze links van goede kwaliteit zijn waardoor er een sterk linkprofiel ontstaat. Hierdoor lijkt het voor zoekmachines dat deze relevante links op een natuurlijke manier verkregen zijn en dat het geen manipulatie is.

Het simpele antwoord op de vraag wat is linkbuilding luidt als volgt; het gaat om het verkrijgen van kwalitatieve links van andere websites die relevant zijn voor jouw onderwerp. Door deze links te verkrijgen kom jij uiteindelijk hoger in Google.

Linkbuilding met CommunicatieRS

Wat betekent linkbuilding?

Betekenis: het bouwen van kwalitatieve backlinks naar een website.

Om duidelijk te maken wat het precies inhoudt is het belangrijk om te weten welke onderdelen nog meer belangrijk zijn voor de SEO. Zeker onpage factoren voor SEO mogen niet worden vergeten. De onpage autoriteit wordt aanzienlijk verhoogd als er veel content voor hetzelfde onderwerp wordt geschreven.

SEO linkbuilding is een belangrijk onderdeel in de online marketingstrategie. Naast de pagina optimalisatie (de structuur en de content) zijn links of domeinen die verwijzen naar jouw website een doorslaggevende factor om jouw plek in de zoekresultaten te bepalen. Heb jij nog geen relevante links of maar een aantal dan is het belangrijk dat je hier de focus op gaat leggen.

Startpagina’s zijn ideale pagina’s om jouw website mee te linken, maar let op dat dit niet meer dan 15% is om zo de kwaliteit te waarborgen en geen penalty te krijgen van Google. Linkbuilding kan iedereen, als je maar weet waar je moet beginnen. Ons advies; maak je nog geen gebruik van linkbuilding? Start hier dan direct mee om te scoren in Google. Linkbuilding mag zeker niet missen in jouw marketingmix en gaat je gegarandeerd helpen om meer resultaat te behalen uit jouw SEO.

Uitbesteden?

Wil jij starten met linkbuilding, maar weet je niet hoe of heb je hier geen tijd voor? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als jouw website onpage goed is geoptimaliseerd kom jij met linkbuilding zeker hoger in Google. Wij voorzien jouw van een natuurlijk linkprofiel.
Wil jij meer informatie over linkbuilding en verschillende strategieën? Of is jouw wens altijd al geweest om meer bezoekers te halen uit zoekmachines? Laat Google dan voor je werken en neem direct contact met ons op, wij gaan jouw helpen op weg naar de top!

Ook gaan scoren in Google met linkbuilding? Vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou op!

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren
Backlinks verkrijgen: 5 simpele manieren
Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding
Kwalitatieve backlinks bij linkbuilding
Scoren in Google met SEO
Scoren in Google met SEO