On page SEO
Factoren on page SEO
Alle factoren veranderen steeds door de nieuwe regels van Google en hun nieuwe algoritmes. Onderstaande factoren zijn en blijven altijd de basis van on page SEO.
- Paginatitel
- URL
- Content
- Metadiscription
- Titels (H1, H2, H3)
- Interne links
Bij de paginatitel, url, de content en de metadiscription is het belangrijk dat de focus ligt op het zoekwoord. Laat deze dan ook een aantal keer terug komen op de pagina, overdrijf dit niet want dan is de kans groot dat jij gestraft wordt en juist wordt terug geplaatst in de zoekresultaten.
Paginatitel
Zorg dat iedere pagina op jouw website een titel heeft, verwerk hierin ook jouw zoekwoord (keyword). Houdt deze titel kort en krachtig, geef duidelijk aan waar jouw pagina over gaat.
URL
De structuur van de url is een belangrijk onderdeel van SEO optimalisatie. Zorg dat de url een duidelijke structuur heeft en er geen onnodige informatie in is verwerkt. Houdt de url kort en bondig. De regels die gelden voor een juiste url zijn;
- Maak duidelijk waar jouw pagina over gaat
- Zet de belangrijkste woorden voorin jouw url
- Gebruik zo min mogelijk de /
- Verwijder onnodige informatie
Content
Onder content vallen tekst en afbeeldingen. Het gaat Google er niet om hoeveel content jij plaatst, het gaat Google erom of de content relevant, uniek is en of de kwaliteit van de content waardevol is. Geef in jouw teksten altijd een duidelijke structuur weer en gebruik in afbeeldingen altijd de titels en alt teksten.
Metadiscription
De metadiscription is het stukje tekst die je tegenkomt in Google. De staat onder de paginatitel en de url. Dit is een korte samenvatting van waar jouw pagina over gaat.

Titels (H1, H2, H3)
Titels zijn belangrijk om de tekst een duidelijke structuur te geven. Doe dit wel in de juiste volgorde. Begin altijd met een H1, opgevolgd door een H2, H3, H4 enzovoorts. Gebruik geen andere volgorde. Je moet het zo zien dat dit koppen en sub koppen zijn. Dit maakt het voor de lezer gemakkelijker om het gedeelte te lezen waar hij naar op zoek is.
Interne links
Net als uitgaande links zijn interne links ook erg belangrijk. Verbind pagina’s en onderwerpen met elkaar die elkaar versterken. 2 à 3 interne links per pagina zijn gemiddeld voldoende. Heb je een korte of juist een veel langere tekst dan is een ander aantal links van zelfsprekend. Door gebruik te maken van interne links zorg je voor gebruiksvriendelijkheid op jouw website. Je verwijst de bezoeker door naar een ander onderwerp die voor hen ook relevant is om te lezen.
Wil jij jouw on page SEO optimaliseren? Vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou op!